Trendy svatebních šperků pro rok 2024

Svatební šperky jsou dnes především způsobem, jak vyjádřit svou individualitu. Ta se však oproti minulým trendům stává více rafinovanou a směřující k jednoduchosti a především k nadčasovému elegantnímu looku. S novými trendy přichází i nové materiály a zpracování, ze kterých si vyberou snoubenci s nejrůznějšími preferencemi a vkusem. Jakým směrem se aktuálně ubírají trendy svatebních šperků?

Udržitelné a etické šperky

V současné době patří samozřejmě mezi hlavní trendy, a to nejen v oblasti šperků, důraz na udržitelnost. Novomanželské páry často vybírají své šperky s ohledem na etiku výroby a jejich udržitelnost. 

Syntetické drahé kameny

Pokud chcete docílit nižšího dopadu na životní prostředí, můžete se rozhodnout pro synteticky vyrobené diamanty. Tyto kameny nejenže nejsou těženy v dolech, nedochází tak k vykořisťování dělníků v rozvojových státech a devastaci přírodního dědictví, ale také se vyznačují příznivější cenou než drahé kameny. 

Recyklované materiály

Mezi trendy se zařadilo i využívání recyklovaných kovů, zejména zlata, stříbra a platiny. Často se párům daří při využití těchto kovů získat individuálně designovaný šperk s osobitou hodnotou, která se vždy počítá. Díky znovuužívání kovů samozřejmě také snižujete dopad na životní prostředí, na které neblaze působí jejich těžba. 

Fair Trade drahé kameny

Pokud se rozhodnete pro šperky, které v sobě ponesou drahé kameny, můžete si zvolit variantu Fair Trade. Šperky s touto certifikací vám zaručí, že vámi vybraný kousek byl vyroben v souladu s důstojnými pracovními podmínkami, jako jsou spravedlivé mzdy a bezpečné pracovní prostředí. 

Jedinečné šperky pro manželský pár

Zásadním kritériem pro svatební šperky je především jejich originalita a schopnost vystihnout jedinečnost a individualitu novomanželského páru. Proto také šperkaři reagují svými portfolii, kde najdete celou řadu zajímavých designových kousků. 

Barevné šperky

Svatby si v poslední době libují v barvách, a to nejen decentních pastelových, ale také v těch výrazných. Výrazné kameny často dominují na snubních prstenech, ale mohou se stát rovněž krásnou součástí náhrdelníku nevěsty. Barevné kameny lze na medailonech poměrně dobře kombinovat s lesklými zirkony. Pokud se pustíte do kombinování kamenů, můžete získat exkluzivní šperk, který odrazí vaši individualitu. 

Pokud byste se rozhodli, že byste chtěli barevný šperk na ruku, a nejste zrovna příznivci drahých kamenů, mohou dobrou práci odvést i barevné náramky na šňůrkách, které si klidně můžete také personalizovat, anebo náramky s minerálními kameny.

#produkty#/naramky-s-mineraly/

Asymetrické šperky

Módním šperkem, který okamžitě zaujme pozornost publika, jsou rozhodně jakékoliv asymetrické šperky. Tyto šperky nemusí nutně volit pouze extravagantní typy snoubenců. Naopak lze vybrat jemné šperky, které mohou dát vašemu svatebnímu dni přidanou hodnotu. Zajímavou volbou může být náhrdelník se souhvězdím, který může symbolizovat konstelaci hvězd v době vašeho svatebního dne

Personalizované šperky

Stálicí na scéně svatebních trendů je cokoliv personalizovaného. Novomanželé mohou například své snubní prsteny doplnit párem osobitých náramků, které je možné snadno personalizovat. Díky gravírování vám mohou náramky připomínat vaše svatební datum, případně mohou být ozdobeny vašimi iniciálami či symbolem, který pro vás dva nese speciální význam. Tyto personalizované šperky patří také mezi oblíbené položky na seznamu svatebních darů.

Na svatbě můžete vhodným šperkem ozdobit nejen manželský pár, ale také kohokoliv z jejich doprovodu. Proč také decentně pomocí náramku neukázat, kdo patří mezi svědky a kdo mezi družičky

#produkty#/svatby/

Vintage šperky

V současnosti zažívají velký comeback vintage šperky. Tyto jemné kousky vyzařují nadčasovou eleganci dob minulých. Svou renesanci tak zažívají šperky ve stylu art deco nebo viktoriánské šperky. Nebojte se popustit uzdu své fantazii a prozkoumejte možnosti romantického retro stylu.

Šperky ve stylu art deco

Kousky ve stylu art deco zaujmou bezpochyby svými geometrickými vzory a složitými ornamenty v detailu. Tyto šperky jsou proto první volbou pro všechny páry, které hledají výraznou estetiku. Mimo složitou ornamentální výzdobu se vyznačují i použitím barevných a různě broušených kamenů. Oživení tohoto stylu přenáší tuto estetiku do světa moderních technologií a inovativních materiálů. Nabízí vám tak dokonalou rovnováhu mezi retro stylem a moderními trendy.

Šperky ve viktoriánském stylu

Šperky ve stylu viktoriánské estetiky okouzlují dodnes své nositele jemnými vzory a květinovými motivy. Mimo zirkonové kameny najdete v těchto špercích množství dalších barevných kamenů jako jsou například safíry, rubíny nebo smaragdy. Tento styl je vyhledávaný především v kategorii snubních prstenů, které vynikají zejména kvalitním řemeslným zpracováním. Svou oblibu si tyto prsteny získaly díky nostalgickému nádechu, který z nich vyzařuje.

Perlové šperky

Pokud hovoříme o nadčasovosti, neměli bychom zapomínat ani na perlové šperky. Dříve byly perly považovány za základ svatebních doplňků, v průběhu let se jejich význam pomalu snižoval. Dnes se ale opět vrací na výsluní v oblasti svatebních šperků. Perly totiž dobře vypadají na náušnicích, ale jistě je náležitě doceníte i jako náhrdelník. Výhodou těchto šperků je navíc i to, že jsou univerzálními módními doplňky, a tak je zcela jistě unosíte i na dalších společenských událostech.

Minimalistická a decentní elegance

Současné trendy velmi přejí nadčasové a minimalistické eleganci. Díky nenápadnosti získáte uhlazený a sofistkovaný look, který je ztělesněním rčení „méně znamená více“. I minimalismus vám může dopřát jedinečný luxus, který zanechá nezapomenutelný dojem. 

Tenké linie

Minimalistické šperky zaujmou na první pohled zejména svými tenkými a ostrými liniemi. Značné oblibě se těší zejména tenké minimalistické snubní prsteny, které odráží nenápadnou eleganci svých nositelů. 

Tenké linie najdete také na jednoduchých bangle náramcích, které pro svůj velký den také můžete personalizovat pomocí gravírování.

Jeden výrazný prvek

Minimalistické šperky dávají často na odiv jeden hlavní detail, nejčastěji drahý kámen, jehož lesk nebývá narušen dalším nápadným zdobením. Nejčastěji se tato estetika volí u snubních nebo zásnubních prstenů, které na jednoduchém obroučku nesou jeden výrazný kámen. Šperk se tak stává velmi působivým, ale zároveň si udržuje minimalistickou eleganci. Podobně můžete vybrat i náušnice pro nevěstu nebo párový náramek

Jemná estetika

V rámci minimalistického designu se velmi často setkáte s jemnými náhrdelníky s drobným kamínkovým dozdobením. Tyto šperky ocení zejména nevěsty, které za normálních okolností šperky příliš nenosí, a tak se ve svůj svatební den nebudou cítit příliš zatěžkané váhou šperků. Můžete je navíc nosit i při dalších příležitostech nebo je případně vrstvit s dalšími šperky. Jejich kouzlo spočívá v tom, že jednoduše dokáží splynout s jakýmkoliv outfitem. 

Blýskněte se ve stylu současných trendů

V soudobých trendech si zajisté najde to své každý svatební pár, od příznivců udržitelnosti přes milovníky luxusu až po zapřisáhlé minimalisty. V každém případě dostane možnost vyniknout vaše individualita. Při vybírání svých svatebních doplňků se proto neváhejte svěřit do rukou současných trendů, které vás nasměrují k nadčasovému a estetickému vzhledu.